MAKARON PAPPARDELLE 250G BARILLA
Na stanie: 105
Czas dostępności: Dostępny od ręki
Waga: 0.52 kg
Producent: BARILLA
Opis produktu MAKARON PAPPARDELLE 250G BARILLA
Pappardelle pochodzą zapewne ze środkowo-północnych Włoch i są najszerszym z makaronów jajecznych. Używa się ich szczególnie w kuchni toskańskiej (region, z którego prawdopodobnie się wywodzą), w bardzo wielu połączeniach.
Nazwa pochodzi od dialektalnej, toskańskiej formy czasownika "pappare", co oznacza jedzenie ze smakiem, głównie w odniesieniu do dzieci. Barilla wie, jak połączyć w makaronie Pappardelle intensywny i bogaty smak z doskonałą konsystencją produktu według najlepszej tradycji bolońskiej.
Doskonałe do
Pappardelle już same w sobie mają niezwykły smak. Bardzo dobrze łączą się z każdym rodzajem sosu; chociaż najczęściej stosowanym połączeniem jest mocny w smaku sos na bazie dziczyzny, Barilla proponuje także sos truflowo-grzybowy. Doskonale prezentują się też z dodatkami na bazie ryb i warzyw lub, pokruszone, jako uzupełnienie zup i przecierów z warzyw strączkowych. Wśród gorąco polecanych przepisów nie może zabraknąć połączenia Pappardelle z wyrafinowanym, delikatnym smakiem mięsa homara i liści szpinaku.
Czas gotowania: 7 minut
Dodatkowe informacje
Skład
Makaron z semoliny z pszenicy durum
Woda
Uwagi o produkcie
Średnie wartości odżywcze | Jednostka | Wartość |
---|---|---|
Wartość energetyczna | kcal | 373 |
Wartość energetyczna | kJ | 1577 |
Tłuszcz | g | 5,2 |
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | g | 1,5 |
Węglowodany | g | 64,8 |
w tym: cukry | g | 3,5 |
Błonnik | g | 3,5 |
Białko | g | 15,0 |
Sól | g | 0,1 |