PIEROGI ZE SZPINAKIEM I SEREM 400G GRZEŚKOWIAK
Na stanie: 996
Czas dostępności: Dostępny od ręki
Waga: 0.43 kg
Producent: GRZEŚKOWIAK
Opis produktu PIEROGI ZE SZPINAKIEM I SEREM 400G GRZEŚKOWIAK
Pierogi ze szpinakiem są znakomitą propozycją dla miłośników dań wegetariańskich. Szpinak - stanowiący podstawę farszu - to obfite źródło witamin, wapnia i żelaza. Lekkość dania oswaja tradycyjność pierogów z walorami smakowymi szpinaku. Pierogi ze szpinakiem znakomicie czują się w towarzystwie sosu czosnkowego. Dla uzupełnienia takiego posiłku w porcję warzyw, śmiało można podać również surówkę familijną z sosem czosnkowym z gamy produktów Grześkowiak.
Dodatkowe informacje
Skład
Mąka PSZENNA, szpinak parowany 27%, woda, ser 9% (zawiera MLEKO), płatki ziemniaczane, sól, olej rzepakowy, cukier, przyprawy, błonnik PSZENNY, substancja konserwująca - sorbinian potasu.
Składniki alergenne obecna w produkcie: zboża zawierające gluten, mleko. Produkt może zawierać: soję, siarczyny, seler, gorczycę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | NA 100 ml |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 694 kJ/165 kcal |
TŁUSZCZ | 3,2 g |
W TYM KWASY NASYCONE | 1,1 g |
WĘGLOWODANY | 27 g |
W TYM CUKRY | 1,4 g |
BŁONNIK | 2,3 g |
BIAŁKO | 6,0 g |
SÓL | 1,1 g |
Uwagi o produkcie
Nie spożywać przed obróbką termiczną.
Przeznaczenie produktu Dzieci od 3 roku życia i pozostałe grupy wiekowe za wyjątkiem osób uczulonych na wymienione w produkcie alergeny.
Warunki przechowywania: Temperatura przechowywania i ekspozycji: od +2oC do +6 oC.
Warunki przechowywania po otwarciu: Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Sposób przygotowania: Wrzucić do 3 l wrzącej, osolonej wody i przetrzymywać ok. 2 min. nie dopuszczając do wrzenia lub odsmażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu.
Dodatkowe informacje
Cechy zewnętrzne
Wygląd ogólny: Wielkość i kształt charakterystyczny dla wyrobu i zastosowanych urządzeń formujących. Barwa: Wyrównana w opakowaniu jednostkowym, charakterystyczna dla danego rodzaju wyrobów.
Cechy sensoryczne
Smak i zapach: Charakterystyczny dla pierogów ze szpinakiem i serem, bez obcych posmaków i zapachów.