KOTLET MIELONY Z ZIEMNIAKAMI I BURACZKAMI 400G GRZEŚKOWIAK
Na stanie: 100
Czas dostępności: Dostępny od ręki
Waga: 0.42 kg
Producent: GRZEŚKOWIAK
Opis produktu KOTLET MIELONY Z ZIEMNIAKAMI I BURACZKAMI 400G GRZEŚKOWIAK
Danie, które w dzień intensywnej pracy i natłoku zajęć pozwoli choć przez chwilę poczuć się jak na babcinym obiedzie. Kotlet mielony z delikatnego mięsa wieprzowego z ziemniakami wzbogaciliśmy o dodatek warzywny - zasmażany buraczek ćwikłowy. Kompletność smaku i wygoda oraz szybkość w przygotowaniu zaoszczędzi nasz czas i energię na popołudniowy aktywny odpoczynek w gronie rodziny i przyjaciół.
Dodatkowe informacje
Skład
Puree ziemniaczane 37,5% (ziemniaki gotowane 94 %, olej rzepakowy, masło, sól), buraki ćwikłowe zasmażane 37,5% (buraki ćwikłowe pasteryzowane 71%, woda, cukier, cebula, ocet spirytusowy, masło , sól, mąka pszenna, skrobia modyfikowana kukurydziana, olej rzepakowy), kotlet mielony wieprzowy panierowany 25% (mięso wieprzowe 59 %, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, masa jajowa pasteryzowana, sól, skrobia ziemniaczana, błonnik psyllium, błonnik pszenny, błonnik z cykorii, przyprawy, aromaty (zawierają seler, gluten), drożdże).
Składniki alergenne obecne w produkcie: zboża zawierające gluten, mleko, jaja, seler Produkt może zawierać: soję, sezam, ryby, gorczycę
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | NA 100 ml |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 571 kJ/137 kcal |
TŁUSZCZ | 7,1 g |
W TYM KWASY NASYCONE | 1,8 g |
WĘGLOWODANY | 12 g |
W TYM CUKRY | 5,6 g |
BIAŁKO | 5,3 g |
SÓL | 0,92 g |
Gwarancja
Obecna w produkcie: zboża zawierające gluten, mleko. Produkt może zawierać: soję, siarczyny, seler, gorczycę.
Uwagi o produkcie
Nie spożywać przed obróbką termiczną.
Przeznaczenie produktu Dzieci od 3 roku życia i pozostałe grupy wiekowe za wyjątkiem osób uczulonych na wymienione w produkcie alergeny.
Warunki przechowywania: Temperatura przechowywania i ekspozycji: od +2oC do +6 oC.
Warunki przechowywania po otwarciu: Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Sposób przygotowania: Danie obiadowe otrzymane z deklarowanych składników, chłodzone, przeznaczone do spożycia po ogrzaniu do temperatury minimum 80 °C
Dodatkowe informacje
Cechy zewnętrzne
Wygląd ogólny: Buraki zasmażane: mieszanina szatkowanych buraków ćwikłowych, cebuli, przypraw Puree ziemniaczane: masa z ugotowanych ziemniaków i rozpuszczonych płatków ziemniaczanych wymieszanych z dodatkami Kotlet mielony: charakterystyczny dla zmielonej masy mięsnej, kształt owalny, powierzchnia wyrównana, panier widoczny na powierzchni produktu, w przekroju dopuszczalne widoczne przyprawy i kawałki cebuli: Sposób pakowania: tacka polipropylenowa, folia polipropylenowa, owijka papierowa. Produkt pakowany w atmosferze modyfikowanej.
Cechy sensoryczne
Konsystencja i struktura: Buraki zasmażane: Niejednorodna, miękka do lekko jędrnej o zachowanym kształcie, w wyrobie schłodzonym - stała, po ogrzaniu gęsta, zawiesista; niedopuszczalna – rozgotowana Puree ziemniaczane: masa z ugotowanych ziemniaków i rozpuszczonych płatków ziemniaczanych wymieszanych z dodatkami; Kotlet mielony: dość zwarta, składniki równomiernie wymieszane; Barwa: Buraki zasmażane: Ciemno czerwona do ciemno bordowej; Puree ziemniaczane: kremowa do jasnobeżowej Kotlet mielony: złocistobrązowa do brunatnej Zapach i smak: Buraki zasmażane: charakterystyczny dla ugotowanych i duszonych buraków, dodatku cebuli, przypraw, wyczuwalny słodki i kwaśny smak. Niedopuszczalny obcy smak wynikający z fermentacji, jęłki, gorzki lub inny obcy. Puree ziemniaczane: charakterystyczny dla ugotowanych ziemniaków Kotlet mielony: charakterystyczna dla mięsa wieprzowego mielonego z dodatkiem przypraw i cebuli, panierowanego, smażonego. Niedopuszczalny obcy zapach i smak.