Moje konto Moje konto

KOTLET MIELONY Z ZIEMNIAKAMI I BURACZKAMI 400G GRZEŚKOWIAK

15.74
Dodaj do ulubionych

Na stanie: 100 Dużo

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Waga: 0.42 kg

Producent: GRZEŚKOWIAK

Opis produktu KOTLET MIELONY Z ZIEMNIAKAMI I BURACZKAMI 400G GRZEŚKOWIAK

Danie, które w dzień intensywnej pracy i natłoku zajęć pozwoli choć przez chwilę poczuć się jak na babcinym obiedzie. Kotlet mielony z delikatnego mięsa wieprzowego z ziemniakami wzbogaciliśmy o dodatek warzywny - zasmażany buraczek ćwikłowy. Kompletność smaku i wygoda oraz szybkość w przygotowaniu zaoszczędzi nasz czas i energię na popołudniowy aktywny odpoczynek w gronie rodziny i przyjaciół.

 

Dodatkowe informacje

Skład

Puree ziemniaczane 37,5% (ziemniaki gotowane 94 %, olej rzepakowy, masło, sól), buraki ćwikłowe zasmażane 37,5% (buraki ćwikłowe pasteryzowane 71%, woda, cukier, cebula, ocet spirytusowy, masło , sól, mąka pszenna, skrobia modyfikowana kukurydziana, olej rzepakowy), kotlet mielony wieprzowy panierowany 25% (mięso wieprzowe 59 %, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, masa jajowa pasteryzowana, sól, skrobia ziemniaczana, błonnik psyllium, błonnik pszenny, błonnik z cykorii, przyprawy, aromaty (zawierają seler, gluten), drożdże).

Składniki alergenne obecne w produkcie: zboża zawierające gluten, mleko, jaja, seler Produkt może zawierać: soję, sezam, ryby, gorczycę 

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZANA 100 ml
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA571 kJ/137 kcal
TŁUSZCZ7,1 g
W TYM KWASY NASYCONE1,8 g
WĘGLOWODANY12 g
W TYM CUKRY5,6 g
BIAŁKO5,3 g
SÓL0,92 g

Gwarancja

 Obecna w produkcie: zboża zawierające gluten, mleko. Produkt może zawierać: soję, siarczyny, seler, gorczycę.


Uwagi o produkcie

Nie spożywać przed obróbką termiczną.

Przeznaczenie produktu Dzieci od 3 roku życia i pozostałe grupy wiekowe za wyjątkiem osób uczulonych na wymienione w produkcie alergeny. 

Warunki przechowywania: Temperatura przechowywania i ekspozycji: od +2oC do +6 oC.

 

Warunki przechowywania po otwarciu: Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.

Sposób przygotowania: Danie obiadowe otrzymane z deklarowanych składników, chłodzone, przeznaczone do spożycia po ogrzaniu do temperatury minimum 80 °C 


Dodatkowe informacje

Cechy zewnętrzne
Wygląd ogólny: Buraki zasmażane: mieszanina szatkowanych buraków ćwikłowych, cebuli, przypraw Puree ziemniaczane: masa z ugotowanych ziemniaków i rozpuszczonych płatków ziemniaczanych wymieszanych z dodatkami Kotlet mielony: charakterystyczny dla zmielonej masy mięsnej, kształt owalny, powierzchnia wyrównana, panier widoczny na powierzchni produktu, w przekroju dopuszczalne widoczne przyprawy i kawałki cebuli: Sposób pakowania: tacka polipropylenowa, folia polipropylenowa, owijka papierowa. Produkt pakowany w atmosferze modyfikowanej.

Cechy sensoryczne
Konsystencja i struktura: Buraki zasmażane: Niejednorodna, miękka do lekko jędrnej o zachowanym kształcie, w wyrobie schłodzonym - stała, po ogrzaniu gęsta, zawiesista; niedopuszczalna – rozgotowana Puree ziemniaczane: masa z ugotowanych ziemniaków i rozpuszczonych płatków ziemniaczanych wymieszanych z dodatkami; Kotlet mielony: dość zwarta, składniki równomiernie wymieszane; Barwa: Buraki zasmażane: Ciemno czerwona do ciemno bordowej; Puree ziemniaczane: kremowa do jasnobeżowej Kotlet mielony: złocistobrązowa do brunatnej Zapach i smak: Buraki zasmażane: charakterystyczny dla ugotowanych i duszonych buraków, dodatku cebuli, przypraw, wyczuwalny słodki i kwaśny smak. Niedopuszczalny obcy smak wynikający z fermentacji, jęłki, gorzki lub inny obcy. Puree ziemniaczane: charakterystyczny dla ugotowanych ziemniaków Kotlet mielony: charakterystyczna dla mięsa wieprzowego mielonego z dodatkiem przypraw i cebuli, panierowanego, smażonego. Niedopuszczalny obcy zapach i smak.

Poleć produkt

:
:
: