KOTLET DROBIOWY Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ I PUREE ZIEMNIACZANYMI 400G GRZEŚKOWIAK
Na stanie: 101
Czas dostępności: Dostępny od ręki
Waga: 0.42 kg
Producent: GRZEŚKOWIAK
Opis produktu KOTLET DROBIOWY Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ I PUREE ZIEMNIACZANYMI 400G GRZEŚKOWIAK
Chrupiąca panierka, delikatne i soczyste mięso. Uwielbiają je dzieci, ubóstwiają dorośli. Kotlety drobiowe podane w towarzystwie zasmażanej kapusty i puree ziemniaczanego są doskonałą propozycją na rodzinny obiad.
Dodatkowe informacje
Skład
Kapusta biała zasmażana 37,5% (kapusta biała kiszona 51% (kapusta biała, sól), woda, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy), pieczarka, mąka pszenna, smalec wieprzowy, sól, skrobia modyfikowana kukurydziana, aromaty (zawierają seler, gluten), cukier, przyprawy), puree ziemniaczane 37,5% (ziemniaki gotowane 94%, olej rzepakowy, masło, sól), kotlet z fileta z piersi z kurczaka panierowany 25% (filet z piersi z kurczaka 74%, mąka pszenna, olej rzepakowy, masa jajowa pasteryzowana, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, błonnik pszenny, drożdże, przyprawy, aromaty (zawierają seler, gluten)).
Składniki alergenne obecna w produkcie: zboża zawierające gluten, jaja, seler, mleko Produkt może zawierać: soję, sezam, ryby, gorczycę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | NA 100 ml |
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | 588 kJ/141 kcal |
TŁUSZCZ | 7,7 g |
W TYM KWASY NASYCONE | 1,2 g |
WĘGLOWODANY | 9,4 g |
W TYM CUKRY | 0,4 g |
BIAŁKO | 7,2 g |
SÓL | 1,0 g |
Uwagi o produkcie
Nie spożywać przed obróbką termiczną.
Przeznaczenie produktu Dzieci od 3 roku życia i pozostałe grupy wiekowe za wyjątkiem osób uczulonych na wymienione w produkcie alergeny.
Warunki przechowywania: Temperatura przechowywania i ekspozycji: od +2oC do +6 oC.
Warunki przechowywania po otwarciu: Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Sposób przygotowania mikrofala: Nakłuć folię i podgrzewać w kuchence mikrofalowej 600 W przez 3 minuty.
Dodatkowe informacje
Cechy zewnętrzne
Wygląd ogólny: Kapusta zasmażana -mieszanina szatkowanej gotowanej kapusty kwaszonej, dodatków (cebuli, grzybów) i przypraw; Puree ziemniaczane - masa z ugotowanych ziemniaków i rozpuszczonych płatków ziemniaczanych wymieszanych z dodatkami; Kotlet drobiowy - kotlet przygotowany z fileta z piersi kurczaka, panierowany. Powierzchnia wyrównana. Niedopuszczalne: połamania, strzępy mięsa, zabrudzenia i zapleśnienia Barwa: Kapusta zasmażana - kapusty- beżowa; grzybów-jasnobrązowa do ciemnobrązowej; sosu-jasnobeżowa; Puree ziemniaczane - kremowa do jasnobeżowej; Kotlet drobiowy - powierzchni: beżowa do brązowej, przekroju: charakterystyczna dla usmażonego mięsa drobiowego. Niedopuszczalna barwa brunatna świadcząca o przypaleniu.
Cechy sensoryczne
Konsystencja: Kapusta zasmażana - niejednorodna; kapusty-miękka do lekko jędrnej, dodatków- miękka, o zachowanym kształcie, w temp 4°C-stała, bez śladów wydzielonego sosu; w temp 50°C-gęsta, wydzielonego sosu zawiesista; niedopuszczalna – mazista; Puree ziemniaczane - jednorodna, mazista; Kotlet drobiowy - krucha, w miarę soczysta. Niedopuszczalna: twarda, rozpadająca się. Smak i zapach: Kapusta zasmażana - charakterystyczny dla ugotowanej i duszonej kapusty oraz dodatków cebuli, grzybów i przypraw, niedopuszczalny: kwaśny, wynikający z fermentacji; jęki, gorzki lub inny obcy; Puree ziemniaczane - charakterystyczny dla ugotowanych ziemniaków; Kotlet drobiowy charakterystyczny dla mięsa drobiowego, panierowanego i usmażonego i użytych przypraw, Niedopuszczalny: kwaśny, jęki, gorzki lub inny obcy