SER RICOTTA/WIEDEŃSKI 240G CEKO
Na stanie: 92
Czas dostępności: Dostępny od ręki
Waga: 0.26 kg
Producent: CEKO
Opis produktu SER RICOTTA/WIEDEŃSKI 240G CEKO
Ser “Wiedeński” typu ricotta jest delikatnym serem deserowym, wytwarzanym z bogatej w aminokwasy serwatki. Jest lekkostrawny i łatwo przyswajalny. Ricotta powstaje po długim podgrzewaniu zakwaszonej serwatki. Głównym składnikiem tak powstałej ricotty są albuminy i globuliny - białka o bardzo wysokiej wartości żywieniowej. Ricotta może być spożywana na świeżo lub jako składnik potraw: ciast, farszów, makaronów.
Dodatkowe informacje
Skład
- serwatka
- sól kuchenna
- Kwas cytrynowy (e 330)
ALERGENY:
mleko
Uwagi o produkcie
Wartość odżywcza
w 100g
Wartość energetyczna (kJ)
628
Wartość energetyczna (kcal)
151
Tłuszcz (g)
11
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
7,3
Węglowodany (g)
3,3
-w tym cukry (g)
3,3
Białko (g)
9,7
Sól (g)
0,3